Een begrafenis.

 

 

 

Een begrafenis is een plechtigheid, waarbij iemand die overleden is begraven wordt.

Andere woorden voor begrafenis zijn teraardebestelling, uitvaart, graflegging en inhumatie. Een alternatief voor de begrafenis is crematie. Men kan ook zijn lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap.

Per land of geloof zijn er verschillende tradities en rituelen rond een begrafenis.

 

Voorafgaand aan een uitvaart, dus een begrafenis of een crematie, vindt er vaak in besloten kring een afscheid plaats voor familieleden en vrienden, thuis of in een rouwcentrum. Vaak gebeurt dit op een avond voordat de uitvaart plaatsvindt. Rooms-katholieken kennen hiervoor de avondwake in de kerk.

Bij een uitvaart kan er een religieuze dienst plaatsvinden zoals een kerkdienst, of een niet-religieuze samenkomst in een uitvaartcentrum of crematorium, waarin de overledene herdacht wordt.

De overledene wordt herdacht in een of meer toespraken. Ook kan er muziek ten gehore worden gebracht. Bij een kerkdienst wordt er voorgelezen uit de Bijbel, gezongen en afscheid genomen van de overledene met een preek. Tot dit punt is de plechtigheid bij een begrafenis en een crematie grotendeels gelijk.

Bij een begrafenis wordt vervolgens de doodskist vaak door een stoet mensen, of in de voorste van een rij auto's, naar de begraafplaats vervoerd. Deze stoet heet de begrafenisstoet of rouwstoet.

Daarna volgt de teraardebestelling. De kist kan in het graf dalen door middel van touwen of kettingen. Ook tijdens deze teraardebestelling wordt vaak nog een korte toespraak gehouden, en vervolgens krijgen mensen de gelegenheid op hun eigen manier afscheid te nemen van de overledene. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van het werpen van wat aarde op het graf, het geven van een laatste groet of het zeggen van een gebed. Men verlaat dan het graf. Vaak is er vervolgens nog de gelegenheid om in een zaaltje op of vlakbij de begraafplaats de nabestaanden te condoleren, of ook zelf gecondoleerd te worden. Daar worden dan ook koffie, thee met cake en eventueel broodjes geserveerd.

Daarna wordt het graf gesloten of bedolven door de grafdelver, vaak een medewerker van de gemeente waartoe de begraafplaats behoort. Gemiddeld 100 dagen na de begrafenis kan er voor gekozen worden een grafmonument te plaatsen.

Bij een crematie is na bovengenoemde, al of niet religieuze, uitvaartdienst of samenkomst de plechtigheid afgelopen: de nabestaanden en belangstellenden worden door het crematoriumpersoneel bedankt voor hun aanwezigheid, en verzocht, na een laatste groet aan de overledene, zich te begeven naar een naastgelegen ruimte, waar men elkaar kan condoleren, onder het genot van koffie, thee, en dergelijke. Buiten aanwezigheid van nabestaanden wordt later die dag het lijk dan werkelijk verbrand. Naderhand kunnen nabestaanden de as bewaren in een urn, maar asverstrooiing (zie onder crematie) is ook mogelijk.

 

Wanneer u begrafenis bloemen wilt bestellen is rouwwerkspecialist Nederland de juiste keuze. Via de website: www.rouwwerkspecialist.nl kunt u 24 uur per dag op de website bloemen bestellen en laten bezorgen voor elke begrafenis.

 

Rouwwerkspecialist is de grootste uitvaartbloemist van Nedeland. De Specialisten op het gebied van rouwboeketten, rouwstukken, rouwharten en andere speciale digen zoals kinder rouwstukjes. Uw opdracht zal altijd met de juiste zorg worden uitgevoerd en behandeld.

 

 

 

                                    

 

                                                      Webwinkel bezoeken:

    Rouwboeket / Rouwstuk online bestellen.

 

Rouwwerkspecialisten oa in: Amsterdam - Amstelveen - Alphen a/d Rijn - Aalsmeer -                                     AlkmaarHeiloo - Driehuis westerveld - Maarssen -

                                     Capelle a/d IJssel - Moordrecht - Rotterdam -

                                     Nieuwerkerk a/d ijssel - ZevenhuizenGouda - Hoofddorp -                                     Nijmegen - 's Hertogenbosch - GroningenAlmere

                                     Den Haag - Leiden - Uithoorn - MijdrechtVinkeveen -                                      Ouderkerk a/d Amstel - Nes a/d Amstel - Boskoop -                                     Nieuwkoop   De Kwakel - Kudelstaart -                                     Leimuiden - Badhoevedorp - Bodegraven - Limmen -                                      CastricumHoorn - Breda - de Kwakel - Heemskerk -                                      Haarlem -   ArnhemCruquius - Heerhugowaard - Maastricht -                                     Waddinxveen - Meppel - Santpoort - Velserbroek -                                      Beverwijk - ijmuiden - Utrecht 

 

Zoek hier uw bezorgplaats: in  Nederland.

 

Besteld u voor 12.00 uur uw Rouwboeket of Rouwstuk dan kunnen wij dit voor 17.00 uur afleveren in elke plaats in Nederland. Op zaterdag zijn er maar beperkte tijden mogelijk om de rouwbloemen af te geven. Dit omdat de rouwcentra's in Nederland dan voor een groot gedeelte gesloten zijn. Meestal kunnen wij maar op 1 tijdstip terecht. (dit is vaak tussen 10.00 en 11.00 uur) Maar dit regelen wij natruurlijk voor onze klanten.

Leveringen op een huisadres kunnen wel gewoon op een later tijdstip geleverd worden.

Wilt u meer informatie als iets op korte termijn geleverd moet worden neemt u dan contact met ons op: tel. 0180-318970 tot 18.00 uur.

 

Bezorgen doen wij in: En op maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.30 uur

                                           en op zaterdag meestal van 10.00 tot 11.00 uur

 

Rouwboeket bestellen  -  Rouwboeket bezorgenRouwstuk bestellen  

Rouwstuk bezorgen Rouwwerkspecialist Nederland - Bloemen Begrafenis - Begrafenis bloemen - Uitvaart bloemen - Bloemist rouwwerk  - Grafwerkspecialist -

Uitvaartbloemist Nederland

 

 

 

 

 

 

funeral_flowers

 

Uitvaartbloemist Uithoorn

Uitvaartbloemist Amsterdam

Uitvaartbloemist Alkmaar

Uitvaartbloemist Almere

Uitvaartbloemist Den Haag / Hague

 

Rouw-boeket specialist

Grafstuk Amsterdam

 

Rouwwerkspecialist voor een stijlvol: 

Rouwbloemen

Rouwboeket 

Rouwboeketten

Rouwstuk

Rouwstukken

Rouwhart

Rouwlint

Rouwarrangementen

Rouwstuk kind

Grafhart

Grafstuk

Grafboeket-Grafboeketten

Grafboeket

Begrafenis bloemen

Rouwwerk

Rouwkrans

Uitvaartbloemen

Rouwtak

Rouwbloemwerk

Rouwbloemstuk

Bloemwerk begrafenis

Bloemen begrafenis

Bloemen voor een Uitvaart

 

Kinder begrafenis stukken

Rouwstuk baby rouwwerkspecialist verzorgt het allemaal voor u.

 

6 dagen per week bezorging door héél Nederland.

 

Overlijden. - iemand overleden

 

Rouwwerkspecialist voor rouwboeketten en rouwstukken

24 uur per dag online bestellen.

 

Net even anders als fleurop en euroflorist. U hoeft niet meer naar een bloemwinkel toe. Bestel makkelijk online uw begrafenis bloemen.

 

Contact met rouwwerkspecialist

Wij zijn dagelijks bereikbaar van:

9:00 tot 20:00 uur

(behalve op zon-feestdagen)

 

Klantenservice:

Tel. 0180-324580

Tel. 0180-318970

Tel. 06-52520607 (tot 20.00u)

Tel. 072-5332808 b.g.g. Maandag tot 12.00 uur

 

Belangrijke sites / links :

eCompanies - Bloemenwinkels

Website's die informatie geven over Rouw / uitvaart / begrafenis enz.

Urnen online bekijken.

 

Webshop bekijken Rouwwerkspecialist

 

de rouwwerkspecialist.nl is onderdeel van rouwwerkspecialist Nederland. 

eigendom van HMF Groep. © 2010

 

Rouwbloemen bezorgen in:

alle-bezorgplaatsen-in-nederland.

 

Grafbloemen naar u wens verzorgt!

24 uur per dag online bestellen en laten bezorgen. Bezorgen ma. t/m za. uitgezonderd zon- en feestdagen.

 

Begrafenis uitvaart of crematie uitvaart , er zijn 2 mogelijkheden voor een uitvaart die gebruikelijk zijn.

Voor elke uitvaart hebben wij een passende bloemengroet.

Begrafenis uitvaart